Bryndza, tradycyjnie robiona jest z owczego sera, ale ja na śniadanie w smaku wole jednak zwyczajny,chudy biały ser.Do tego serka będziemy potrzebować pomidorków we włoskiej zalewie z tego przepisu.
- 1/2 kostki chudego sera białego
- 5 rzodkiewek
- sól, pieprz
- 5 kawałków suszonych pomidorków we włoskiej zalewie (mogą być kupne ale proponuję domowe na które przepis znajdziecie "Tu")
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 kromki pieczywa Wasa lub jakiegokolwiek pieczywa.
- do miseczki przekładamy 1/2 kostki sera
- kroimy w kostkę rzodkiewkę
- kroimy suszone pomidorki nie osuszając ich zbyt dokładnie z oliwy
- dodajemy jogurt ,sól i pieprz
- wszystko dokładnie mieszamy i podajemy od razu z chlebem
Więcej przepisów na wykorzystanie suszonych pomidorów już niedługo!
Pozdrawiam i smacznego!M.
P.S- Zaczynam się dziwnie czuć ,jak za każdym razem gdy idę do kuchni zabieram ze sobą aparat fotograficzny ;P
wiosenna bryndza to lekkie śniadanie, które przygotowując dzień wcześniej wsuniesz na kolację...tak... takie to dietetyczne, jestem absoulutnym fanem tych pomidorków! Z.
OdpowiedzUsuń