środa, 8 sierpnia 2012

Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka.


 Witam serdecznie!
Dziś bardzo szybki i bardzo prosty przepis na obiad!
Szpinak w towarzystwie kurczaka i fikuśnych makaronowych gniazd.
Nie przedłużam już-zaczynajmy ucztę!



Składniki:
Makaron gniazda -ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oliwy
Szpinak- całe opakowanie mrożonego szpinaku 
4 ząbki czosnku
3 łyżki śmietany 18 %
2 piersi z kurczaka 

sól
pieprz
vegeta
oliwa

Przygotowanie:

1. Na 3  łyżkach oliwy smażymy szpinak,jak wszystko rozmięknie dodajemy przeciśnięty  przez praskę czosnek i śmietanę.Doprawiamy sola i pieprzem.
Odstawiamy

2.Kurczaka kroimy w kosteczkę.Na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oliwy wrzucamy kurczaka wymieszanego z ok.1/5 łyżki vegety i smażymy tak długo aż cały płyn wyparuje z patelni a kurczak się przyrumieni i będzie chrupiący.Cierpliwości jak wystarczająco długo przytrzymacie kurczaka będzie kruchy a  boki przysmażone na chrupiąco .

3.Na ugotowany i ostrożnie wyciągnięty makaron kładziemy szpinak a na nim kawałeczki chrupiącego kurczaka.
Jeszcze tylko odrobina parmezanu ....
Mniam!
Smacznego!


p.s szpinak najlepiej kupić ten rozdrobniony bo ładniej pokryje makaron -ale ten w liściach ładniej się prezentuje ;)


Mówiłam że będzie szybko ?





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydrukuj ten przepis