środa, 12 sierpnia 2015

# Frozen Yogurt - lekki i zdrowy deser na upalne dni

Witam !

Za oknem afrykańskie upały.
Masz ochotę na coś słodkiego ale za razem lekkiego i zdrowego. Ile można jeść lodów na śmietanie i z masą cukru ? 



Frozen Yogurt !

Mrożony jogurt można jeść na dwa sposoby. Lekko zamrożony ma konsystencję prawdziwych, kremowych lodów, cudownie słodkawy, delikatny smak przełamują kwaśne leśne owoce.
Gdy zamrozimy przez noc staje się cudownym dodatkiem do koktajli lub prawdziwym lodem na patyku .

Gdy jest tak gorąco na zewnątrz, ostatnie na co mam ochotę to przesiadywanie w kuchni dlatego ten przepis ( a raczej pomysł )  jest błyskawiczny.




Składniki:

Duże opakowanie jogurtu greckiego 
2 łyżki miodu/ agawy lub syropu klonowego
świeże owoce leśne 

silikonowe foremki 

Przygotowanie:

Jogurt zmieszać z miodem i nałożyć do foremek a następnie udekorować owocami.

Włożyć do zamrażalnika na 

1) 40 min- 1 h jeśli chcemy kremowe lody
2) na noc jeśli chcemy mocno zmrożone lody 
Gotowe! 








Smacznego 
Maria




2 komentarze:

Wydrukuj ten przepis